Planowanie żywienia i suplementacji w grach zespołowych

Webinarium

Planowanie żywienia i suplementacji w grach zespołowych

Termin: do uzgodnienia
Cena: 100 zł

Miejsce: ZOOM – Akademickie Centrum Kształcenia AWF Katowice

Cele webinarium:

Uczestnik zdobędzie wiadomości na temat:

  • planowania suplementacji w zespołach sportowych,
  • planowania posiłków w zespołach sportowych (posiłki w klubie i na zgrupowaniach).

Uczestnik zdobędzie umiejętności w zakresie:

  • przygotowania planu (zamówienia) suplementacji dla drużyny,
  • przygotowania menu (zamówienia) posiłków – np. cateringu w klubie, czy jadłospisu na zgrupowanie w hotelu.

Adresaci: dietetycy sportowi, fizjoterapeuci pracujący w klubach, trenerzy przygotowania motorycznego, kierownicy zespołów

Prowadzący:

dr Grzegorz Zydek

zdj.jpg

Współpracował jako dietetyk i ekspert od suplementacji z pierwszymi zespołami takich klubów piłkarskich jak (Podbeskidzie Bielsko-Biała, Odra Wodzisław Śląski, Korona Kielce, Górnik Zabrze). Od roku 2018 współpracuje jako ekspert ds. żywienia z pierwszymi zespołami piłki nożnej i piłki siatkowej GKS GieKSa Katowice S.A.

Najdłużej, bo w latach 2010-2014 i od 2016 do dzisiaj współpracuje z Gliwickim Klubem Sportowym Piast S.A.
w zakresie żywienia i suplementacji pierwszego zespołu i drużyn młodzieżowych, mając swój udział w zdobyciu awansu do ekstraklasy,
mistrzostwa Polski i brązowego medalu mistrzostw Polski.
Ponadto w tym roku brał udział w finałowym turnieju Mistrzostw Europy U-19 w Piłce Nożnej 2023 na Malcie jako członek sztabu - ekspert od żywienia i suplementacji PZPN.
Współpracował również ze Związkiem Piłki Ręcznej w Polsce i Śląskim Związkiem Piłki Nożnej w zakresie szkoleń trenerów z tematyki żywienia i suplementacji.
Jego wiedzę i warsztat metodyczny potwierdzają ponadto cztery monografie
o charakterze dietetyczno-suplementacyjnym i treningowym oraz wiele prac badawczych i poglądowych.

 Program szczegółowy webinarium (4 godziny dydaktyczne):

  1. Planowanie suplementacji w zespołach sportowych
  • okres przygotowawczy
  • startowy
  1. Planowanie jadłospisów w zespołach sportowych (posiłki w klubie i na zgrupowaniach).
  • posiłki w klubie,
  • posiłki na zgrupowaniach.

Uczestnicy otrzymają:

  • Materiały metodyczne (w formie elektronicznej),
  • Certyfikat uczestnictwa w wersji elektronicznej do wydrukowania.

Warunki naboru: rejestracja elektroniczna na portalu ack.awf.katowice.pl

Dodatkowe informacje: po części teoretycznej przewidziana jest 30 minutowa sesja Q&A.

Informacje o zapisach:

e.wala@awf.katowice.pl 

(32) 207 5476

Partnerzy

pznsvg.png  pz_szerm_logo.jpg  pzb.jpgzprp.jpg
pzkosz.png
  6.png  logo-polswim.png  cmkp_logo.jpeg  logo-2x.png  judo.jpegpzg-logo.jpgpzb_logo.jpg  

Ta strona używa cookies
Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies w celu zapewnienia prawidłowego działania strony oraz prawidłowego działania wtyczek społecznościowych (Facebook), a ponadto w celu umożliwienia działania narzędzi analitycznych (Matomo). Jeżeli wyrażają Państwo zgodę na wszystkie wykorzystywanie plików cookies, prosimy o kliknięcie w przycisk „Akceptuję wszystkie”. Jeżeli chcieliby Państwo zmodyfikować działanie plików cookies, prosimy wybranie, na które pliki cookies wyrażają Państwo zgodę przez zaznaczenie odpowiedniego pola poniżej. Ponadto w razie problemów instrukcje zmiany ustawień dla najpopularniejszych przeglądarek oraz szczegółowe informacje na temat działania plików cookies znajdą Państwo w naszej Polityce Prywatności  
(w części pod nazwą „Pliki cookies”).”

Zapisano
Zapisano