Planowanie żywienia i suplementacji w grach zespołowych
Webinarium
Planowanie żywienia i suplementacji w grach zespołowych
Termin: 27.05.2025 r.
Cena: 100 zł
Miejsce: ZOOM – Akademickie Centrum Kształcenia AWF Katowice
Cele webinarium:
Uczestnik zdobędzie wiadomości na temat:
- planowania suplementacji w zespołach sportowych,
- planowania posiłków w zespołach sportowych (posiłki w klubie i na zgrupowaniach).
Uczestnik zdobędzie umiejętności w zakresie:
- przygotowania planu (zamówienia) suplementacji dla drużyny,
- przygotowania menu (zamówienia) posiłków – np. cateringu w klubie, czy jadłospisu na zgrupowanie w hotelu.
Adresaci: dietetycy sportowi, fizjoterapeuci pracujący w klubach, trenerzy przygotowania motorycznego, kierownicy zespołów
Prowadzący:
dr Grzegorz Zydek
Współpracował jako dietetyk i ekspert od suplementacji z pierwszymi zespołami takich klubów piłkarskich jak (Podbeskidzie Bielsko-Biała, Odra Wodzisław Śląski, Korona Kielce, Górnik Zabrze). Od roku 2018 współpracuje jako ekspert ds. żywienia z pierwszym zespołem piłki nożnej mężczyzn (od 2023 również z zespołem kobiecym) a w latach 2019-2024 piłki siatkowej GKS GieKSa Katowice S.A.
Najdłużej, bo w latach 2010-2014 i od 2016 do dzisiaj współpracuje z Gliwickim Klubem Sportowym Piast S.A. w zakresie żywienia i suplementacji pierwszego zespołu i drużyn młodzieżowych, mając swój udział w zdobyciu awansu do ekstraklasy, mistrzostwa Polski i brązowego medalu mistrzostw Polski. Ponadto w tym roku brał udział w finałowym turnieju Mistrzostw Europy U-19 w Piłce Nożnej 2023 na Malcie jako członek sztabu - ekspert od żywienia i suplementacji PZPN. Współpracował również ze Związkiem Piłki Ręcznej w Polsce i Śląskim Związkiem Piłki Nożnej w zakresie szkoleń trenerów z tematyki żywienia i suplementacji. Jego wiedzę i warsztat metodyczny potwierdzają ponadto cztery monografie o charakterze dietetyczno-suplementacyjnym i treningowym oraz wiele prac badawczych i poglądowych.
Program szczegółowy webinarium (4 godziny dydaktyczne):
- Planowanie suplementacji w zespołach sportowych
- okres przygotowawczy
- startowy
- Planowanie jadłospisów w zespołach sportowych (posiłki w klubie i na zgrupowaniach).
- posiłki w klubie,
- posiłki na zgrupowaniach.
Uczestnicy otrzymają:
- Materiały metodyczne (w formie elektronicznej),
- Certyfikat uczestnictwa w wersji elektronicznej do wydrukowania.
Warunki naboru: rejestracja elektroniczna na portalu ack.awf.katowice.pl
Dodatkowe informacje: po części teoretycznej przewidziana jest 30 minutowa sesja Q&A.
(32) 207 5476